Джокович за отношението по турнирите към Федерер: Той си го е заслужил

от в 15:12 на 13.11.2018
Георги Христов

Световният №1 Новак Джокович се включи в дискусията относно хонорарите, които водещите тенисисти получават за участие на отделните турнири. Темата е актуална след изказването на Жюлиен Бенето, който твърди че Роджър Федерер вече иска по два милиона вместо по един, за да играе в дадена надпревара.

"Ако той не получава това отношение, кой друг да се ползва с това? Хората искат да го виждат на централния корт и то в най-добрите часове. Това се случва и на Australian Open.

"Не виждам никакви солидни аргументи тук. За да бъда честен разбирам гледната точка на Жюлиен, тъй като понякога дадени играчи получават известно предимство на дадени турнири. Но в същото време трябва да разберем, че Федерер е водеща сила в тениса що се отнася и до реализирани продажби, а и всичко останало.

"Жюлиен и останалите играчи също се възползват от това развитие на тениса благодарение на Роджър. Заради всичко, което е направил за спорта," коментира Джокович.

Подобна позиция защити и Джон Иснър. "Топ играчите продават най-много билети и те трябва да получават повече. Така си мисля. Не мисля, че може да говорим за фаворитизиране. Тези състезатели са си заслужили това, което получават. Благодарение на тях останалите получават много пари. Федерер е като Тайгър Уудс в голфа. Той заслужава максималното."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович за отношението по турнирите към Федерер: Той си го е заслужил Георги Христов
Теми:  
жюлиен бенето | новак джокович | роджър федерер | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook