Джокович за паузата: След два часа на корта се озовахме голи в ледената баня

от в 03:16 на 29.08.2018
Георги Христов

Новак Джокович се пребори за първата си победа на Откритото първенство на САЩ. Той победи унгареца Мартон Фучович с 6:3, 3:6, 6:4, 6:0 за три часа игра. В хода на мача Новак поиска намеса на кардиолог, а от помощ на физиотерапевт имаше нужда и опонентът му.

Изтощен от жегата в Ню Йорк Джокович изоставаше с пробив в третия сет, но след 10 минути пауза заради времето, се завърна подобаващо. Той спечели десет поредни гейма в края на третия и четвъртия сет, за да си гарантира място в следващата фаза.

По време на двубоя организаторите за първи път приложиха правилото за екстремни температури по време на двубой от мъжката схема. Температурата на централния корт надхвърляше 33 градуса в този момент.

"Молех се да се почувствам по-добре, тъй като в първите три сета не бях в оптимално състояние. Искам да благодаря на организаторите на US Open, че ни позволиха да направим тази 10-минутна почивка след третия сет. И двамата се нуждаехме от нея," обясни Ноле.

Оказва се, че Джокович и Фучович са взели ледена баня по време на паузата. Сърбинът не пропусна да се пошегува по темата. "Бориш се с някого два часа и половина, дори не сте приключили, а след това вече сте голи в банята. Беше "прекрасно" чувство."

В следващата фаза шампионът от Уимбълдън ще играе срещу представителя на домакините Тенис Сандгрен. Самият Новак е шампион от US Open от 2011 и 2015 години.

Общо четирима тенисисти се отказаха от своите мачове през вчерашния ден заради жегата.

Прогнозирайте най-интересните мачове и спечелете награда от HEAD!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за паузата: След два часа на корта се озовахме голи в ледената баня Георги Христов
Теми:  
us open | мартон фучович | новак джокович | открито първенство на сащ | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook