Джокович за предателствата през 2022-ра: Много маски паднаха, научих ценни уроци

от в 06:52 на 28.10.2022
Мирела Николова

Новак Джокович изживя безспорно най-трудната си година в професионалния тенис, след като трябваше да пропусне редица големи турнири заради решението си да не се ваксинира. През януари той бе въвлечен в своеобразен кошмар, когато прекара близо две седмици в имиграционен хотел в Мелбърн, преди да бъде депортиран от Австралия поради липса на ваксина. Това автоматично означаваше и отнемане на неговата виза за период от 3 години, заради което съществува вероятност 21-кратният шампион от Шлема да пропусне и следващите издания на турнира.

В последното си интервю пред сръбски медии рекордьорът по брой седмици като №1 разказа за емоционалните трудности, които е изпитал в хода на настоящия сезон и уроците, които е научил след злощастните събития. Също така той внесе известна доза светлина по темата с участието му в предстоящото издание на Откритото първенство на Австралия, като всичко зависи от това дали държавните власти ще вземат решение да възстановят визата на Джокович и да го допуснат в страната през януари.

"Беше много интересна година, особена", започна белградчанинът пред сръбския Sportal. "Винаги се стремя да извличам положителни неща от което и да е преживяване - това е част от моя характер и подход към живота. Начинът, по който хората се отнасяха с мен по време на събитията в Австралия, а и след това, не беше приятен и е нещо, което никога не бях изпитвал в живота си досега. Всичко случило се обаче ми помогна да науча някои ценни уроци. Уроци за себе си, за живота и за начина, по който трябва да продължа в този свят, особено що се отнася до тениса.

Много маски паднаха, така да се каже – по време на целия този процес ми беше интересно да видя как някои хора се отнесоха към мен тази година. Продължавам напред, мотивиран и вдъхновен. Обичам този спорт, обичам да давам всичко от себе си във всяка тренировка, защото всеки ден е различен и винаги има някакво ново преживяване, нещо неизвестно, което го превръща в предизвикателство. Младите тенисисти настъпват, те са гладни за успех, така че това е нещо, което също ми дава допълнителна мотивация.

Относно евентуалното ми участие на Аустрелиън Оупън, съществуват някои положителни сигнали, но те са неофициални. Общуваме чрез моите адвокати в Австралия. Всъщност те комуникират с органите, които отговарят за моя случай. Надявам се да получа отговор през следващите няколко седмици - какъвто и да е този отговор, но разбира се, надявам се на положителен, така че да имам достатъчно време да се подготвя за началото на сезона, ако това начало ще бъде в Австралия.

Наистина искам да отида там, надживях това, което се случи тази година и просто искам да играя тенис - това е нещото, което правя най-добре. Австралия винаги е била мястото, където съм демонстрирал най-добрия си тенис. Резултатите говорят сами за себе си и затова винаги съм имам допълнителна мотивация да се върна там. Този път е още по-силна. Надявам се на положителен отговор", заяви 9-кратният шампион в Мелбърн.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за предателствата през 2022-ра: Много маски паднаха, научих ценни уроци Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook