Джокович: Започнах да играя тенис заради Сампрас, а сега го изпреварих (видео)

от в 20:24 на 27.01.2019
Георги Христов

Новак Джокович разкри, че е бил вдъхновен да започне с тениса от Пийт Сампрас, гледайки го през 1996 година по време на Уимбълдън. Днес сърбинът стигна до своята 15-а титла от Големия шлем и изпревари Сампрас, който остава с 14 трофея.

В днешната финална битка на Australian Open Ноле се наложи с 3:0 сета срещу световния №2 Рафаел Надал.

"Определено това е знак от съдбата да започна да се занимавам с тенис, за да бъда добър поне колкото Пийт. Да го изпреваря по титли от Големия шлем, ме оставя без думи," заяви Ноле, който вече е рекордьор по титли в Мелбърн със седем отличия. Той изпревари в това подреждане Роджър Федерер и Рой Емерсън.

Само преди година Джокович загуби в 4 кръг в Австралия и бе принуден да претърпи операция. До месец май бе спечелил само шест мача и изглеждаше малко вероятно отново да доминира по такъв начин. Той обаче се завърна с титли на Уимбълдън и US Open, а сега направи своя хеттрик в любимия Мелбърн. Това ще му даде възможност на "Ролан Гарос" да притежава и четирите титли от Шлема едновременно.

В понеделник Новак ще има аванс от 2635 точки пред Надал. Техният сблъсък беше най-краткия между двамата във формат три от пет сета, а за два часа игра Джокович допусна едва девет непредизвикани грешки.

"Поставям на челно място този успех. С оглед обстоятелствата това беше перфектният мач," сподели още Новак, който сега предстои да опита да задмине Надал с неговите 17 титли от Големия шлем и Роджър Федерер с 20-те му успеха.

"Разбира се, че това ме мотивира. Искам да създавам история в спорта, който обича. Главните ми приоритети са турнирите от Големия шлем. Определено се фокусирам върху това да подобрявам играта си. Ако задържа това ниво, то аз мога да се приближа до рекорда на Роджър."

Така момчето от Сърбия постигна една от големите си мечти, а подобно на Сампрас вече той е в ролята на модел за подражание на младите спортисти, които искат един ден да бъдат най-добри в своята област.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Започнах да играя тенис заради Сампрас, а сега го изпреварих (видео) Георги Христов
Теми:  
australian open | новак джокович | пийт сампрас | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook