Джон МакЕнроу: Григор не издържа на напрежението, дано Агаси му помогне

от в 02:05 на 10.01.2019
Теодор Кафеджиев

Джон МакЕнроу сподели очакванията си преди Откритото първенство на Австралия. Той даде обширно интервю пред Eurosport, в което коментира и ситуацията около Григор Димитров. Според него от младите тенисисти най-талантлив е Ник Кириос, но проблемите му са свързани с цялостното му поведение и професионализъм.

"Australian Open е непредвидим, тъй като не сме сигурни за физическото състояние на играчите. Надал е под въпрос. Мъри, Вавринка - пропуснаха много време и също е трудно да се каже за тях. След това идват новите момчета - за мен, е време някой от тях да направи своя пробив през годината.

"Вярвам, че ще видим смяна на курса. Дали ще е Александър Зверев или някой от другите момчета като Хачанов или Циципас.

"Новак Джокович е постигнал страхотни резултати в Австралия, печелил е шест пъти турнири, а с оглед изявите му в края на миналия сезон, е трудно да не го определим за фаворит. Роджър Федерер също изглежда в позиция за добра серия. Трудно е да се прогнозира," анализира МакЕнроу.

Американецът сподели и от къде могат да дойдат изненадите и конкретно кои състезатели са способни на това.

"Няма да се изненадам, ако Джокович спечели един или два турнира от Големия шлем. Но си мисля, че това ще бъде годината за пробив на някое от младите момчета.

"Така например Григор Димитров изглеждаше като играч, който миналата година най-накрая ще направи пробив, но изглежда напрежението му се отрази и той стана твърде неустойчив. Сега назначи Агаси и да се надяваме това да му помогне, независимо че изостана в ранглистата.

"Вратата е отворена, ако погледнете ранглистата за някой от младите да пробие. Зверев е четвърти, а Хачанов - 11-и. Циципас също е наблизо. След това са Шаповалов и Чорич. Дано имаме възможност да видим нещо голямо от тях," каза още МакЕнроу.

Бившият №1 продължава да смята, че Серина Уилямс е големият фаворит при дамите, но също така споменава, че кръгът с възможните шампионки е доста по-разширен.

"Женската схема е много по-непредвидима от тази при мъжете. Трудно е да не заложа на Серина Уилямс. Другите тенисистки са непредвидими - има около 15 състезателки, които могат да вземат титлата."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джон МакЕнроу: Григор не издържа на напрежението, дано Агаси му помогне Теодор Кафеджиев
Теми:  
australian open | андре агаси | григор димитров | григор димитров андре агаси | джон макенроу | тенис | тенис бг | тенис легенди | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook