Единственият играч, взел сет на Джокович в Мелбърн: Проблемите му са научна фантастика

от в 12:59 на 05.02.2023
Калоян Соколов

Аустрелиън Оупън отдавна приключи, но тенис обществеността все още води сериозни спорове за това дали Новак Джокович действително е бил повлиян от травма по време на турнира. Сърбинът спечели по безпелационен начин десетата си титла в Мелбърн, макар че през цялата надпревара се оплакваше от сериозни болки в областта на лявото бедро и дори призна, че е щял да се оттегли от турнира, ако не е ставало въпрос за Голям шлем. Изглежда обаче множество други играчи не вярват на думите му и част от тях го обвиниха в откровена симулация.

Поредният подобен случай е свързан с последните изказвания на французина Енцо Куако, който единствен съумя да спечели сет срещу Ноле на Откритото първенство на Австралия. Припомняме ви, че бъдещият шампион взе медицински таймаут извън корта в края на втората част от двубоя си с него, след което отпусна само два гейма на квалификанта до края на срещата, а ето и пълното мнение на световния номер 172 по темата:

"Твърди се, че той има 3-сантиметрово разкъсване на подколенното сухожилие. Това е сериозна травма и множество атлети на високо ниво не биха могли да продължат с подобна контузия. Мбапе имаше абсолютно същото нараняване и отсъства от терените за две седмици. Надал пък изобщо не можеше да сервира и едва се движеше по корта, когато разкъса коремен мускул на Уимбълдън. Тук не говорим за някакви спортисти от втора категория, а за едни от най-големите шампиони, които имат достъп до най-добрата възможна екипировка и методи за възстановяване. Трудно ми е да повярвам, че Джокович е единственият човек в света, който би могъл да продължи с подобна травма и в рамките на две седмици да доминира по подобен начин над съперниците си. Хроничната болка и контузията са две напълно различни неща, така че всички истори около проблемите на Джокович са силно пресилени и граничещи с научната фантастика" - завърши Куако

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Единственият играч, взел сет на Джокович в Мелбърн: Проблемите му са научна фантастика Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | енцо куако | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook