Елица Костова имаше своите шансове, но допусна поражение на старта на АО

от в 12:49 на 10.01.2021
Калоян Соколов

Елица Костова не може да се присъедини към Изабелла Шиникова и Цветана Пиронкова, които по-рано днес записаха победи в първите си мачове на квалификациите за Аустрелиън Оупън, провеждащи се в Дубай. Българката имаше своите шансове, но не успя да ги материализира и отстъпи на Антония Лотнер след 4:6 5:7.

Костова не започна по най-добрия начин и се оказа догонваща с 0:3 гейма само за около десетина минути игра, но впоследствие бързо намери ритъма си и възстанови на бърза ръка паритета. Срещата предлагаше множество продължителни размени и двете тенисистки изглеждаха на ръба на силите си още в самото начало, а германката все пак не допусна да се стигне до пълен обрат и реши изхода на частта с пробив в нейна полза, който реализира в деветия гейм.

Вторият сет се превърна в един истински фестивал на пробивите и нашата тенисистка постоянно повеждаше, само че така и не съумяваше да затвърди преднината си. Стигна се до 5:4 в полза на Ели, когато тя подаваше за изравняване в общия резултат и дори поведе с 30:15, след като пласира неспасяем начален удар по диагонала. Тогава обаче последва сериозен спад в представянето на българката и тя така и не взе повече гейм до края на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Елица Костова имаше своите шансове, но допусна поражение на старта на АО Калоян Соколов
Теми:  
australian open | wta | бг тенис | елица костова

Коментари





Следвайте ни в Facebook