Елица Костова пред Tennis.bg за сезона на трева, титлите на UTR и Уимбълдън 2021

от в 15:14 на 26.05.2021
Диана Андреева

Елица Костова не успя да премине втория квалификационен кръг на Ролан Гарос 2021. Българската тенисистка остана на крачка от заключителната фаза на надпреварата, но все пак отдели време да отговори на няколко въпроса, зададени от нашия екип:

Елица, спечели 2 турнира от сериите UTR и имаше своите шансове да се класираш за финалния етап от пресявките на Ролан Гарос. Чувстваш ли, че в момента играеш отново най-добрия си тенис и реалистична цел ли е скорошно завръщане в топ 200?

- Малко не ми достигна, за да победя. Във важните моменти допусках грешки и затова загубих, но като цяло се чувствам добре на корта и съм доволна от себе си.

 Съвсем скор предстои и Уимбълдън, където вероятно отново ще попаднеш в квалификациите, как възнамеряваш да се подготвиш за надпревара и до колко комфортно се чувстваш върху тревата?

- Идния понеделник ще излезе списъкът за квалификациите, не съм сигурна дали ще бъда в него. От понеделник може и ранкингът ми да спадне, все още не съм наясно. Щях да участвам в турнир през следващата седмица, но ще се оттегля и ще си взема почивка.

 Какво ще се стремиш да постигнеш до края на сезона и има ли нови технически и тактически елементи, които към момента се стараеш да добавиш към арсенала ти? Върху какво наблегна в предсезонната подготовка и смяташ ли, че нещо конкертно е причината за добрите ти резултатите в последните седмици?

- Не съм наблягала на нищо конкретно. Тренирах за издръжливост, което е и причината физически да съм подготвена за всякакви мачове. Играх основно точки през последните месеци и като цяло се чувствам отлично на корта. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Елица Костова пред Tennis.bg за сезона на трева, титлите на UTR и Уимбълдън 2021 Диана Андреева
Теми:  
елица костова | интервю | тенис бг

Коментари





Следвайте ни в Facebook