Емоциите след големия успех на Davis Cup: Бурната радост на националите ни в съблекалните

от в 12:35 на 05.02.2023
Мирела Николова

По-рано през днешния ден националният отбор на България в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Пьотр Нестеров класира страната ни за Световна група I на Купа "Дейвис" за първи път в историята. Националите ни гостуваха на Нова Зеландия и след като вчера Александър Лазаров и Димитър Кузманов дадоха аванс на България с 2:0 в общия резултат, то днес Мико отново излезе на корта и подпечата големия успех за родината ни, постигайки победа над Аджийт Райт след повече от три часа оспорвана битка.

Секунди след края на последната точка пловдивчанинът легна на корта, бивайки обграден от своите съотборници. Всички те дадоха воля на своите емоции, след което споделиха радостта си и с множеството българи, които бяха дошли да подкрепят сънародниците си във всеки един от техните два двубоя.

"Чувствам се силен, защото съм Българин! Благодаря на всички българи, които дойдоха от всички краища на Австралия и Нова Зеландия, на всички българи вкъщи и по света. Тази победа е за всички вас! Вечная Слава Господи!", написа Кузманов в профила си. 

Тържествата по случай историческото класиране продължиха впоследствие и в съблекалните, където момчетата ни отпразнуваха успеха с музика, танци и възгласи "Българи сме ние", като тук сами можете да изгледате кадрите от празненството: 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Miko (@kuzmanov.dimitar)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Емоциите след големия успех на Davis Cup: Бурната радост на националите ни в съблекалните Мирела Николова
Теми:  
александър донски | александър лазаров | бгтенис | димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook