Федерер: Бях много талантлив, но не като Тайгър Уудс, Хингис или Рафа

от в 16:28 на 17.03.2016
Tennis.bg

В интервю за Tennis Magazine Роджър Федерер разкри, от кои спортисти се е възхищавал като подрастващ.

"Бях много талантлив, но не колкото Тайгър Уудс, Мартина Хингис или дори Рафа, хора които на 10 години знаеш, че ще се превърнат в №1 в света.

"Щом Хингис спечели Уимбълдън тя бе на 15. Казах си, че ще е невъзможно следващата година и аз да успея. Нямах представа как тя съумя да постигне това," споделя Федерер.

Той разкрива подробности за един от съдбовните моменти в живота си - срещата с бъдещата му съпруга Мирослава. Сега те са родители на четири деца. "Големият старт за мен започна в Сидни през 2000-а. От тогава Мирка е с мен досега. Радвам се, че тя дойде на Олимпиадата в последния момент - там се целунахме за първи път."

Бившият №1 дори признава, че е учуден от изключителната подкрепа, която получава от феновете си. "Оценявам това отношение. Винаги съм казвал, че ме изненадва. Не знам дали ще използвам правилната дума, но съм много горд. Ставам емоционален при всичката тази подкрепа по целия свят.

"Не мога да се съпоставя със спортни идоли като Майкъл Джордан - те са над всички останали. Не се чувствам част от тях. Може да съм странен, но не мога да го приема."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Бях много талантлив, но не като Тайгър Уудс, Хингис или Рафа Tennis.bg
Теми:  
мартина хингис | роджър федерер | тайгър уудс | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook