Федерер: Да спечеля US Open ще значи всичко за мен, през 2017 не бях на 100%

от в 01:09 на 25.08.2018
Георги Христов

Роджър Федерер не е печелил Откритото първенство на САЩ от 2008 година и сега е пределно мотивиран да се завърне в Ню Йорк, печелейки трофея.

"Това ще значи всичко за мен. Тази година US Open се превърна в по-голям приоритет от миналия сезон. Не, защото не беше важен през 2017, а защото се бях съсредоточил върху Уимбълдън," разкри Маестрото.

Самият Федерер тренира днес с друг бивш шампион в състезанието - Марин Чилич.

"Беше ми трудно миналата година, когато не се чувствах на 100%. Знаех още в началото, че няма да мога да спечеля турнира. Нужно беше играчите да се отказват срещу мен или да правят най-слабите си мачове, за да имам шанс. В края на турнира това вече не беше възможно," обясни Федерер.

Швейцарецът вярва, че е взел правилно решение да не играе Торонто. Впоследствие той загуби финала на "Мастърс 1000" в Синсинати срещу Новак Джокович. "Постъпих правилно. Финалът не беше добър за мен. Не съм доволен как играх, но бях уморен. А Новак беше много добър. Това беше просто един мач, който забравям. Сега се чувствам готов и това е важното."

Федерер ще започне състезанието срещу японеца Йошихито Нишиока. "Много съм развълнуван да играя тук отново здрав и да се чувствам добре. Ще гледам мач за мач и каквото стане."

Прогнозирайте мачовете и спечелете награда от HEAD!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер: Да спечеля US Open ще значи всичко за мен, през 2017 не бях на 100% Георги Христов
Теми:  
us open | открито първенство на сащ | роджър федерер | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook