Федерер: Искам да приключа с тениса здрав и това да бъде празник (видео)

от в 02:42 на 12.01.2019
Георги Христов

След голямата новина за отказването от тениса на Анди Мъри - Роджър Федерер заяви, че мечтаното място за край на кариерата му, е Уимбълдън. 37-годишният състезател все още не мисли за отказване, но смята, че едва ли би имало по-подходящо място от "свещената трева" в Лондон.

"За щастие има много места, които са особено специални за мен. Това е голямо богатство, но Уимбълдън наистина се откроява сред всички тях", каза Федерер пред CNN.

"Не съм си поставял за цел отказването ми да бъде приказно и със спечелването на дадена титла. Не смятам, че трябва да бъде така. Спомням си какво ми каза Стефан Едберг. Той ме призова да не го обявявам в началото на сезона както е сторил той. Определено няма да повторя това", добави още той.

Федерер играе на професионални турнири от 1998 година, като има безпрецедентните 99 отличия, а цели 20 от тях са от турнири от Големия шлем. От Уимбълдън той има 8 трофея.

"Най-важното е да приключа здрав - надявам се да не се случи заради контузия. Преди години имах подобни притеснения, когато ме тормозеше травма в коляното. Съумях да се завърна. Нямам в главата си сценарий за приказен завършек. Ако съм искал да бъде така, можех да го сторя след титлата на Australian Open, когато победих Рафа в епичния финал.

"Докато съм здрав и се наслаждавам на това, което правя, всеки ден ще бъде емоционален. Иска ми се денят, в който ще сложа край, да се превърне в празник, а не да напомня на погребение", каза още Федерер.

Швейцарецът, който е шампион в последните две години, започва защитата на титлата си на Откритото първенство на Австралия с двубой срещу узбека Денис Истомин.

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Искам да приключа с тениса здрав и това да бъде празник (видео) Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис бг федерер | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook