Федерер: Очакванията за Australian Open са ми ниски

от в 12:45 на 18.01.2020
Димитър Беловски

Роджър Федерер започва участието си на Australian Open в понеделник рано сутринта, около 6:00 часа българско време. Днес на специална пресконференция преди началото на първия турнир от Големия Шлем, Федерер заяви, че е развълнуван да играе в Мелбърн.

„Нямам същата енергия, която имах на 15 или 25,“ каза Маестрото на пресконференцията. „В днешно време е различно. Трябва просто да ускоря себе си малко повече. Мисля, че е важно да си развълнуван за това, което правиш. Както в училище, ако имаш предмет, който не обичаш толкова много, просто лежиш на чина. Но ако имаш любим предмет, тогава си по-развълнуван. Тенисът е този предмет за мен, обичам го.“

Маестрото ще се изправи срещу Стийв Джонсън в понеделник като се надява да не му отнеме много време, за да влезе в мача, тъй като той не е играл в официален мач все още през този сезон. Той се включи единствено в демонстративен мач за набиране на средства за пострадалите от пожарите в Австралия. Джонсън от своя страна пък взе участие в Чалънджър турнири и дори днес спечели титлата на този в Бендиго, а преди това игра на четвъртфиналите в Канбера.

Федерер сподели, че ще бъде предпазлив. „Изпадаш в трудна ситуация, когато трябва да играеш с някого, когото е играл доста седмица тази седмица. Той е готов за мача, докато аз не съм. Трябва да навляза в мача бързо. Тренировките тук ми бяха добри, надявам се че това ще е достатъчно. Знам, че пътят до победата е супер дълъг, моите очаквания са доста ниски.“

Въпреки това, Джонсън не е взимал сет на Федерер в двете срещи, които са играли в Индиън Уелс и Уимбълдън и това малко успокоява Маестрото.

„Развълнуван съм да играя срещу Стийв, той е добро момче. Бих го определил като тенисист от старата генерация – силен форхенд, слайс бекхенд, добър сервис. Мисля, че ще бъде добър мач и за мен,“ завърши Федерер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Очакванията за Australian Open са ми ниски Димитър Беловски
Теми:  
australian open | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook