Федерер спечели битката за логото "RF", иска по-стилни екипи

от в 14:20 на 04.04.2019
Георги Христов

От Nike са изтеглили от продажба екипировката с логото RF на Роджър Федерер, което доскоро е било тяхна собственост. Те са можели да използват марката до месец март 2019. Очаква се скоро швейцарецът да може да използва своите инициали с новия си спонсор - Uniqlo.

Както е известно през март миналата година Маестрото прекрати договора си с Nike след 24 години сътрудничество. Той подписа за 10 години с Uniqlo срещу 300 милиона долара.

"Честно казано в последно време имах някои ужасни екипи, които стигнаха твърде далеч. Тениските бяха с напълно сбъркан дизайн и странни картинки. В нашия спорт, който е с толкова богата история - тенис полото е от изключителна важност. За мен е важно да направим нови дизайни, които да изглеждат по нов и свеж начин.

"Сега вече няма да ми се налага да нося анцузи по време на пресконференции и всички други неща. Хубаво ще е отново да мога да изглеждам добре," коментира Федерер по повод решението си да смени Nike.

"От Uniqlo използват някои материали, които са работили заедно с Кей Нишикори, но искат да направят и нови неща за мен. Понякога неща, които са работили добре преди обаче, не се получават добре при мен. Нужно е да помислим малко извън рамките," смята още той.

Интересното е, че неговото прословуто лого RF е измислено от неговата съпруга Мирка през 2010 година.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер спечели битката за логото "RF", иска по-стилни екипи Георги Христов
Теми:  
nike | uniqlo | роджър федерер | тенис | тенис екипи | тенис екипировка | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook