Федерер вярва в спечелването на 18-а титла от Големия шлем

от в 14:29 на 12.04.2016
Георги Христов

Роджър Федерер се завръща в игра на турнира в Монте Карло след 10 седмици отсъствие. Той претърпя операция на коляното, но вече крои сериозни планове за предстоящите големи турнири.

34-годишният швейцарец не е играл от Australian Open, където достигна до полуфиналите.

Освен това Федерер тепърва ще преценява дали да участва на предстоящите два "Мастърс 1000" турнира в Мадрид и Рим, които предшестват "Ролан Гарос".

"В Монте Карло топ играчите сякаш играят по-освободено, тъй като напрежението е по-малко. Настъпва промяна на настилката, а що се отнася до клея, тя е голяма. Ако не играеш правилно на клей, веднага търпиш последствията. Нужно е да се адаптираш бързо.

"За мен предстоящите седмици са изключително важни, защото се подготовям за турнирите през лятото. Нужно е да съм на ниво за Париж, турнирите на трева - в Хале и Уимбълдън. Трябва да съм в оптимална форма, тъй като предстоят мачове в три от пет сета," коментира Федерер в Монако.

Той е уверен във възможността да спечели 18-и трофей от Големия шлем. "Не мисля затова толкова често, просто защото вярвам, че мога да го постигна. Няма значение къде - всеки турнир от Големия шлем ми дава тази възможност.

"Печелил съм в Париж преди и съм играл добре там през годините. Защо не? Все пак мисля, че Уимбълдън и другите Шлемове ми дават малко по-добър шанс, но мога да играя силно и на клей."

Маестрото разкрива, че психически се чувства много освободен и "няма причина да не започне да печели".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер вярва в спечелването на 18-а титла от Големия шлем Георги Христов
Теми:  
голям шлем | монте карло | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook