Фонини: Предпочитам да отида на почивка, вместо да играя на Уимбълдън

от в 15:19 на 23.05.2022
Мирела Николова

Като най-стария тенис турнир, Уимбълдън винаги е имал по-специален статут в сравнение с останалите надпревари от Големия шлем, но през тази година ситуацията далеч не е такава. След като от All England Club взеха решение да не допуснат до участие руски и беларуски състезатели заради военната операция в Украйна, то последва ответна реакция от страна на ATP, WTA и ITF, които обявиха, че на предстоящото издание на надпреварата няма да се присъждат точки на участниците. 

Очакванията са част от играчите да решат да пропуснат тазгодишния турнир особено имайки предвид разпространяващите се слухове, че наградният фонд ще бъде намален наполовина. Един от тях се очертава да бъде Фабио Фонини, който в типичния за себе си стил коментира ситуацията с Откритото първенство на Великобритания, споделяйки как евентуална ваканция би била далеч по-добра опция от участие на Уимбълдън, където няма да спечели никакви точки.

"Разговарях с Андреа Гауденци (президента на АТР) и го поздравих за взетото решение. Говори се, че ще се намали и наградният фонд в надпреварата. Ако това наистина стане факт, то като вземем под внимание и това, че не се чувствам по най-добрия начин на тревна настилка, предпочитам да заведа семейството си на почивка във Форментера, вместо да играя на Уимбълдън през тези две седмици", каза италианецът.

Източник: UbiTennis

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фонини: Предпочитам да отида на почивка, вместо да играя на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | уимбълдън | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook