Франческа Джоунс - тенисистката с липсващи пръсти, в основната схема на AO

от в 15:01 на 14.01.2021
Диана Андреева

До началото на Australian Open 2021 остават само три седмици и вълнениено за първия за сезона турнир от Шлема се увеличава с всеки изминал ден. Квалификациите вече завършиха и сега всички с нетърпение очакват тенисистите да се завърнат на корта.

Има обаче един необичаен играч, който ще видим в основната схема - 20-годишната Франческа Джоунс. Нейната история е наистина вдъхновяваща, тъй като според лекари и специалисти, тй никога няма да може да играе тенис.

„Посетих много доктори и всички те ми казаха, че никога няма да мога да играя тенис, поради различни недостатъци, които имам. И тогава си казах, че ще им докажа, че грешат “, разказа Джоунс в скорошно интервю.

Определено желанието и отдадеността й помогнаха да оцелее след всичко, което е преживяла. Тя не се е предадал и със сигурност е вдъхновение за много младежи в момента.

Преди това Джоунс беше част от квалификациите на Уимбълдън 2019, но не можа да премине пресявките, но този път британската тенисистка ще има възможност да се докаже на голяма сцена. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Франческа Джоунс - тенисистката с липсващи пръсти, в основната схема на AO Диана Андреева
Теми:  
Австралия | франческа джоунс

Коментари





Следвайте ни в Facebook