Фриц: Джокович е най-добрият, отсъствието му е причината за многото изненади през сезона

от в 21:53 на 19.11.2022
Мартин Петков

Тейлър Фриц през този сезон навярно надмина всички очаквания, след като в началото на година триумфира с титлата на родния си Мастърс 1000 турнир в Индиън Уелс, когато на финала сложи край на серията от 20 поредни победи на Рафаел Надал. Американецът впоследствие демонстрира потенциала си и на тревата, печелейки трофея в Ийстбърн, преди на четвъртфиналите на Уимбълдън да бъде спрян в епична битка именно от Матадора, но с това си представяне калифорниецът изцяло си заслужи всички аплаузи по свой адрес, като не след дълго вдигна отличието и от надпреварата в Токио, негово трето за сезона.

Въпреки всичко обаче световният номер 9 в крайна сметка не съумя да се пребори за място на Nitto ATP Finals, където се очакваше да заеме ролята на първа резерва, ала седмица преди самия турнир съдбата му се усмихна, след като Карлос Алкарас се оттегли от състезанието с контузия, при което шампионът от Индиън Уелс се класира за Торино. Това се явяваше дебютно участие за американеца на Финалния Мастърс, който събира осемте най-добри състезатели за годината, като той, без каквото и да било притеснения, се превърна в една от сензациите на надпреварата и успя да продължи към полуфиналите, излизайки от група с Каспър Рууд, Рафаел Надал и Феликс Оже-Алиасим.

В спор за място на финала през днешния ден Фриц трябваше да срещне фаворита за трофея и негов петкратен носител Новак Джокович, който до момента блести по всички показатели и продължава да е в борбата за големия паричен бонус, който ще прибере шампионът, ако остане непобеден. Световният номер 9 изигра поредния си силен двубой в италианския град и по нищо не отстъпваше на сърбина, но се пречупи в ключовите за сблъсъка моменти и макар да сервираше за спечелването на втората част, то той отстъпи на фаворита в два тайбрек сета. След края на мача американецът с усмивка прие случилото се и изрази възхищението си към 21-кратния шампион от Шлема:

"Беше луда година. Изводите ми са, че когато Новак играе, той е най-добрият в света. В това няма съмнение. Когато той отсъстваше, което се случи в немалка част от годината, ние станахме свидетели на множество различни резултати, защото когато го извадите от уравнението, мисля, че всички останали играчи се намират изключително близо откъм нивото, на което са. Според мен, изключвайки Джокович, има 15 до 20 състезатели, които могат да се победят един друг във всеки един ден предвид обстоятелствата. Това е и причината да има толкова различни шампиони в хода на сезона. Просто така се получава" - коментира по време на пресконференцията си Фриц, за когото предстои в края на месеца да вземе участие във Финалите на Купа "Дейвис" с родината му.

Източник: Sportskeeda 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц: Джокович е най-добрият, отсъствието му е причината за многото изненади през сезона Мартин Петков
Теми:  
nitto atp finals | интервю | новак джокович | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook