Гарбинье Мугуруса откри участието си в Рим с победа

от в 22:59 на 15.09.2020
Петър Колев


Гарбинье Мугуруса се класира за втория кръг на турнира от категория WTA Premier в Рим след победа в последвателни сетове над шампионката от US Open 2017 Слоун Стивънс. Това е втора победа за испанката над своята съперничка от четири изиграни мача. В следващия кръг на надпреварата поставената под №9 ще се изправи срещу младата Коко Гоф, която по-рано днес се справи със съпротивата на Онс Жабер.

Мугуруса откри срещата с колеблив сервис гейм, в който се наложи да спасява точка за пробив. Тя го измъкна и от своя страна съумя да реализира втория си брейк пойнт, осъществявайки пробив за 3:1. Испанката беше изключително агресивна от дъното на корта и максимално се възползваше от множеството непредизвикани грешки на Стивънс. Мугуруса продължи да атакува сервиса на своята противничка и реализира втори пробив за 5:1. Въпреки се допусна моментален рибрейк, световната №17 не допусна пълен обрат в сета. Тя затвори частта след изключително дълъг девети гейм, в който спаси четири точки за връщане на втория пробив и реализира петия си сет пойнт - 6:3.

https://twitter.com/WTA/status/1305929119541018625?s=20

Заради силен дъжд мачът беше прекъснат за около един час. След почивката Мугуруса продължи с агресивната си игра от ретур и реализира ранен пробив. Тя спаси точка за моментален рибрейк и затвърди за 2:0. До края на срещата испанката не позволи на Стивънс дори да бъде конкурентна в някой от следващите ѝ сервис геймове. Сервирайки за оставане в мача, американката отново се пропука и по този начин Мугуруса осъществи нов пробив, затваряйки мача след час и 20 минути игрово време за крайното 6:3 6:3.

Мугуруса

Напомняме, че последната загуба на испанката дойде във втория кръг на US Open, където бе победена от Цвети Пиронкова.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гарбинье Мугуруса откри участието си в Рим с победа Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook