Гарбинье Мугуруса стартира успешно кампанията си на US Open

от в 19:39 на 01.09.2020
Петър Колев


Гарбинье Мугуруса се класира за втория кръг на US Open след победа в последователни сетове над японката Нао Хибино. Това бе трета среща между тенисистките, като в предишните им два мача испанката отпусна общо четири гейма на своята съперничка. В следващия кръг на надпреварата поставената под №10 ще се изправи срещу победителката от двубоя между Цветана Пиронкова и Людмила Самсонова.

Мачът започна колебливо за финалистката от Australian Open, която видимо не се чувстваше добре на корта. Въпреки че спаси три брейк пойнта, Мугуруса инкасира ранен пробив срещу своята вдъхновена съперничка - 2:0. Постепенно нивото на фаворитката в мача се повиши и тя започна да се движи много по-добре по корта и да редува дълбоки удари от дъното на корта с прецизни излизания на мрежата. Заедно с това броят на непредизвиканите грешки от страна на Хибино рязко се повиши и не само че допусна пробивът да бъде върнат при 4:3, но загуби подаването си за втори пореден път за 4:5. Световната №16 нямаше проблем да затвори сета от сервис и по този начин поведе в отделните части - 6:4.



Устремът на Мугуруса продължи и в началото на втория сет, когато още в първото подаване на японката тя реализира пробив благодарение на дълбоките си ретури. Единствените трудности, които испанката срещна на сервис, бяха в четвъртия гейм, в който трябваше да се спасява от ситуация 0:30. Хибино показа характер, спасявайки две точки за проби в седмия гейм, продължил близо 10 минути, и неутрализирайки мач пойнт в деветия. Въпреки това до края на сета тя не съумя да стори нещо значимо от ретур и по този начин Мугуруса затвори мача за по-малко от час и половина игра на корта за крайното 6:4 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гарбинье Мугуруса стартира успешно кампанията си на US Open Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook