Гледайте на живо: Финалът на Уимбълдън Джокович - Федерер

от в 15:14 на 14.07.2019
Георги Христов

Новак Джокович и Роджър Федерер излизат след 16,00 часа българско време във финала на Уимбълдън. На 37 години и 340 дни швейцарецът ще опита да стане най-възрастният шампион в турнири от Големия шлем, а също и да се изравни с Мартина Навратилова с по девет титли от състезанието в Лондон. Маестрото се е прицелил в 21-ия си трофей от топ 4 турнирите, но за целта трябва да се справи с Джокера, който води с 25-22 победи в общия баланс помежду им, като в последните им 20 срещи Ноле е спечелил 14 пъти.

Поглеждайки още малко към статистиката, Маестрото загуби всички най-скорошни четири мача срещу Джокович в турнири от Шлема, а от последната му победа над Новак на това ниво изминават вече седем години - в четири сета на полуфинала на Уимбълдьн през 2012 година. Днес Роджьр би могъл да подобри рекорда на австралийската легенда Кен Розуол, триумфирал през 1972-ра на Australian Open на 37 години и 63 дни.

Ноле излиза в 25-ия си финал от Шлема, докато Роджьр има шест повече. Който и от двамата да спечели обаче, той просто ще удължи доминацията на Големите трима - Федерер, Джокович и Рафаел Надал, които спечелиха последните 11 титли от Големия шлем. А в по-дългосрочен аспект балансът е: 15 от последните 17 Шлема или 54 от последните 65.

ПРЕВЮ ЗА ФИНАЛА!

Гледайте финала онлайн:

ЛИНК 1

ЛИНК 2

ЛИНК 3

ЛИНК 4

ЛИНК 5

ЛИНК 6

ЛИНК 7

ЛИНК 8

ОЩЕ ЛИНКОВЕ!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гледайте на живо: Финалът на Уимбълдън Джокович - Федерер Георги Христов
Теми:  
новак джокович | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис на живо | тенис новини | уимбълдън | уимбълдън на живо

Коментари





Следвайте ни в Facebook