Гоф преди финала: Готова съм да спечеля титла от Шлема, животът ми няма да се промени

от в 11:52 на 04.06.2022
Мирела Николова

Кори Гоф загатна за потенциала, който притежава, още през 2019 г., когато едва на 15 години достигна до осминафиналната фаза на Уимбълдън. От този момент насетне американката така и не успяваше да направи крачка напред в турнирите от Големия шлем, преди да дойде време за тазгодишния Ролан Гарос. През последните две седмици тийнейджърката демонстрира изключително високо ниво на игра и заслужено се превърна в най-младата "мейджър" финалистка от Мария Шарапова през 2004 г.

В сблъсъка за титлата обаче Гоф я очаква най-трудното изпитание в момента, тъй като ѝ предстои да се изправи срещу намиращата се в серия от 34 поредни победи и световна №1 Ига Швьонтек. На пресконференцията си 18-годишната тенисистка сподели какво изпитва след класирането си за своя първи "мейджър" финал, като подчерта готовността си да триумфира, а ето и точните ѝ думи:

"Определено съм готова да спечеля титла от Шлема, но не искам да оказвам твърде голям натиск върху себе си да го направя на всяка цена. Мисля, че има тънка граница между това да вярваш в себе си и да се натоварвам емоционално. Честно казано, не мисля, че животът ми ще се промени, ако вдигна трофея. Хората, които ме обичат, ще продължат да бъдат до мен, независимо дали спечеля титлата, или не".

Източник: Roland Garros

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гоф преди финала: Готова съм да спечеля титла от Шлема, животът ми няма да се промени Мирела Николова
Теми:  
wta | интервю | коко гоф | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook