Григор Димитров на 30: Тепърва готов да покорява нови върхове!

от в 19:30 на 18.03.2022
Калоян Соколов

Турнирът в Индиън Уелс се провежда в близост до скалите Санта Роза и Сан Хасинто, което до някаква степен обяснява страхотния рейд на Григор Димитров към четвъртфиналите на надпреварата в Индиън Уелс, тъй като българинът показа как все още има върхове за покоряване в спорта пред себе си, макар че вече е на сравнително напредналата спортна възраст от 30 години.

Григор Димитров никога не отказва възможността да направи "едно хубаво изачване", като това твърдение важи с пълна сила за представянията му в Калифорния. Всички си спомняме отличните игри на Григор през миналия сезон, когато отстрани втория поставен Даниил Медведев и продължи чак до полуфиналната фаза.

Атлетичният състезател надделя над Джон Иснър преди два дни, за да си осигури място във финалната осмица на състезанието. Това се случва на 15-ата година, откакто Димитров стартира своята кариера и цели пет от достигането му до третата позиция в ранглистата, което е неговото върхово постижение. Осемкратният шампион от ATP Тура обаче все още намира начини да остане конкурентоспособен, а това има общо с начина, по който вижда нещата извън корта.

"Благодарен съм, че мога да правя това, което обичам, и не приемам нищо за даденост. Винаги се опитвам да направя нещо съвсем ново в периода си на предсезонна подоготвка, независимо дали е свързано с тениса. Обичам да се катеря в планината, да карам колело и да тренирам във фитнеса. Това е начин на живот за мен" - признава световният номер 35.

Сега за бившата трета ракета на света предстои изключително сложно изпитание, защото ще премери сили със седмия поставен Андрей Рубльов. Руснакът се намира в серия от 12 поредни победи и наскоро спечели титлите в Марсилия и Дубай, но Григор очаква с нетърпение предизвикателството.

"Най-трудната част е, когато нервите те обземат и вълнението стане твърде голямо. Тези емоции са нормални при големи мачове по подобие на предстоящия, само че гледам да остана здраво стъпил на земята и просто си напомням защо съм започнал да играя тенис на първо място, а именно за забавление. Така съумявам да овладея емоциите си и честно казано, изобщо не чувствам да се намирам в края на своята кариера. Смятам, че все още има останал тенис в мен, ала се старая да гледам ден за ден на нещата. Определено с всяка година възприемам играта по по-различен начин" - не крие Григор.

Този предполагаем клонинг на Федерер, който избухна на сцената през 2008г., спечели титлите при юношите на Уимбълдън и US Open, а сега - 350 професионални победи по-късно, продължава да се бори със същия заряд и все още е готов за изкачване на върхове.

 Източник: BNP Paribas Open

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров на 30: Тепърва готов да покорява нови върхове! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | индиън уелс | истории и анализи | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook