Григор Димитров за новата си приятелка и любовта към България (първа част)

от в 12:48 на 25.01.2021
Анисия Стоева

По-рано днес Григор Димитров беше на живо в своя инстаграм профил заедно с компанията за освежаващи напитки Vitamin Well, в която нашето момче е глобален посланик. Гришо и представителят на компанията Джеймс Майлър проведоха интересен разговор относно целите за настоящата година, личния живот на българина и отговориха на едни от най-любопитните въпроси, зададени от тенис почитателите.

Ето какво сподели българинът:

Как се чувстваш в Мелбърн, как минава карантината?

- Аз съм един от щастливците, които имат възможността да напускат хотелската си стая през деня, да излязат и да потренират, което наистина доста помага. Отседнал съм в хотела Grand Hyatt, от прозореца ми могат да се видят кортовете, също така другите играчи са близко до мен. Докато нещата са под контрол, се чувствам добре. Радвам се да започна годината тук, в Мелбърн. Разбира се, условията са по-различни, но винаги е много специално да съм тук. Забавно и приятно е, хората са дружелюбни. Това е моята 12-та или 13-та поредна година, в която започвам тенис сезона си в Австралия и се надявам, че ще се насладим на едно невероятно лято.

Всеки очаква с нетърпение да те види на Australian Open и да разбере колко далече ще стигнеш по пътя към титлата.

- Измина много време, откакто за последно се състезавах тук. Разбира се, една от основните ми цели винаги е титлата. В началото на сезона, след като си тренирал усилено и си направил всчико, което си искал, нямаш търпение отново да излезеш на корта и да играеш.

Какви са целите ти за 2021?

- През 2020г. си поставих няколко цели, но за съжаление годината не бе толкова щастлива и успешна. Най-важното, което опитах да направя, е да остана позитивен. Много се вълнувам за сезон 2021, искам да видя прогреса в играта си и честно казано - има доста неща, които се надявам да постигна.

Каква е рутината ти преди мач?

- Всичко е семпло. Правя нормалните неща. Интересен факт е, че използвам същия душ- това е едно от суеверията ми.

Коя е първата ракета, която си използвал като дете?

- През повече време съм играл с Уилсън и съм забравил първите ми. Обикновено играех с това, което баща ми ми постави в ръцете.

Кой бе любимият ти играч, докато растеше?

- Винаги съм обичал да гледам Пийт Сампрас и Андре Агаси. Никога те съм имал шанса да играя с тях, а много бих искал. След това дойдоха Федерер, Новак и Рафа. Така че, това са двамата ми любимци.

Имаш имен ден. Голямо нещо ли е това в България?

- Ами, аз напуснах държавата отдавна. Разбира се, все още спазваме голяма част от традиците. Много съм горд, че съм българин. Винаги съм играл за България, играя за България и ще продължавам да играя за България. Обичам държавата си. За мен традициите са много важни.

Кой е любимият ти сериал в момента?

- Не гледам много сериали. По-скоро филми. Ако трябва да съм честен, напоследък много наблягам на плейстейшъна. Не съм обсебен, но е много приятно. Физиотерапевтът ти, гаджето ти, всички искат да се включат. Времето мината много бързо.

Спомена думата ,,приятелка". Тя ли ти носи пламъка?

- Да, запознахме се отдавна. Скоро ще я видите по телевизията. Много е хубаво да имаш някого на своя страна, който да те подкрепя през трудните времена. Има много нови неща около мен- същото се отнася и за треньора ми. Това ще е първият ни турнир заедно, така че предстоят хубави и нови неща.

Втората част на интервюто може да видите тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров за новата си приятелка и любовта към България (първа част) Анисия Стоева
Теми:  
григор | григор димитров | димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook