Мачове на живо
Очаквано начало 15:00ч.
Кевин Андерсън
Данил Медведев
Очаквано начало 16:30ч.
Андрей Рубльов
Доминик Тийм

Григор: Обичам да играя за страната си!

от в 09:23 на 20.01.2020
Димитър Беловски

Григор Димитров победи Хуан Игнасио Лондеро след 4:6, 6:2, 6:0, 6:4 в първия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. След победата Гришо отговори на няколко въпроса на интервюто на корта.

„Опитвах се дълго време да подредя играта си, да вляза в ритъм. Първият сет наистина беше доста труден, направих доста непредизвикани грешки, но след това успях да вляза в „зоната“. Радвам се, че отново съм тук и че виждам толкова много привърженици и сънародници и искам да ви благодаря“.

Попитан на какво се дължи фактът, че това е най-успешният му турнир от Големия Шлем, Гришо отвърна: „ Често казано не го знаех и не съм мислил за това, винаги е хубаво да бъдеш в началото на годината тук, когато още си свеж. Винаги съм идвал с удоволствие в Австралия, очаквам съм го с нетърпение“.
Гришо бе попитан и за отборната надпревара ATP Cup, с която започна сезона.

„Обичам такива мачове, обичам да играя за страната си и да бъда капитан, това беше нещо ново за мен. Честно казано ми костваше доста енергия. Направих го за страната си, за момчетата. Точно това прави този турнир толкова специален, надявам се че съм направил нещо за отбора си“.

„През изминалите години, където и да играя, виждам много българско флагове и това ме кара да се чувствам почти като у дома си, въпреки че съм толкова далеч от родината си,“ завърши Григор.

Във вторият кръг Гришо ще се изправи срещу победителя от двойката Леонардо Майер - Томи Пол.

 


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Григор: Обичам да играя за страната си! Димитър Беловски
Теми:  
australian open | григор димитров

Коментари

Следвайте ни в Facebook