Халеп надделя в трисетовата битка с Мугуруса и се класира за финала в Рим

от в 15:25 на 20.09.2020
Петър Колев


Симона Халеп се класира за финала на турнира от категория WTA Premier - Internazionali d'Italia, след победа в три сета над финалистката от Australian Open Гарбинье Мугуруса. Това е трета победа за румънката над своята съперничка от седем изиграни мача, като всичките ѝ победи са постигнати именно на червена настилка. В спор за титлата на надпреварата в Рим световната №2 ще играе срещу победителката от мача между Каролина Плишкова и Маркета Вондроушова.

Мачът започна отлично за румънката, която се възползва от колебливия сервис на Мугуруса и реализира ранен пробив за 1:0. Испанката достигаше до възможножности за пробив, но не съумяваше да ги материализира. Халеп печелеше важните точки в геймовете и осъществи нов брейк за 4:1. Постепенно световната №17 започна да подобрява играта си, успя да върне един от пробивите и да достигне до 5:3, но все пак поставената под №1 не допусна пълен обрат и затвори сета от ретур за 6:3.

Преди началото на втория сет Мугуруса използва медицински таймаут извън корта заради болки в гърба. Халеп отново бе първата, реализирала пробив във втората част и поведе с 4:2. Точно когато изглеждаше, че испанката няма как да се върне в мача, в нейната игра започна подем. Тя започна да се движи много по-добре на корта, да бъде конкурентна при по-дългите размени на удари от дъното на корта и да прави повече уинъри. Мугуруса спечели последните четири гейма и изравни резултата в отделните части - 6:4.

Халеп

Испанката достигна до точка за пробив и в първия гейм на третия сет, но Халеп показа характер - измъкна подаването си, от своя страна реализира пробив и безпроблемно затвърди за 3:0. Последва дълъг гейм, в който Мугуруса спаси общо четири възможности за пробив, но все пак инкасира втори брейк за 4:0. В опитите си да бъде максимално агресивна, испанката все пак съумя да се запише в третия сет, връщайки един от пробивите, но правеше прекалено много непредизвикани грешки. Поставената под №9 се бори - тя върна и двата пробива, от 1:5 достигна до 4:5 гейма, но все пак Халеп не позволи историята от втория сет да се повтори и осъществи нов брейк след две последователни двойни грешки на Мугуруса, с което и затвори мача за крайното 6:3 4:6 6:4 след два часа и 15 минути игра на корта.

https://twitter.com/WTA/status/1307657829373718528?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп надделя в трисетовата битка с Мугуруса и се класира за финала в Рим Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook