Халеп не скри симпатиите си към Джокович: Новак е пример за всички нас

от в 15:09 на 23.03.2021
Мирела Николова

Световната №3 при дамите Симона Халеп от няколко години е сред водещите фигури в световния женски тенис, като румънката може да се похвали с достигане до върха на ранглистата, както и 2 трофея от надпревари от Големия шлем. За последно 29-годишната тенисистка се включи в Откритото първенство на Австралия, където отстъпи на Серина Уилямс в четвъртфиналите, преди да се откаже от участие в престижните надпревари в Доха и Дубай заради контузия в гърба. Сега обаче на Халеп ѝ предстои да играе на Мастърса в Маями, където е поставена под номер 3 и почива на старта.

В наскорошно интервю пред румънската медия Digi Sport Симона разкри какво е отношението ѝ към двама от най-големите титани в тениса в лицето на Новак Джокович и Роджър Федерер, а ето и какво сподели румънката:

"Новак се превърна в пример за всеки един от нас. Той никога не се предава, независимо от сериозността на травмата и колко силна болка изпитва дори при най-малкото движение. Удивително е, че той остава пределно мотивиран въпреки всички титли, които е спечелил досега.

Също така винаги съм харесвал Федерер, за мен той е гений. Смятам, че Роджър ще го виждаме още известно време на корта, защото любовта му към тениса е безгранична. Не знам докога тялото му ще издържи на физическото натоварване, но Федерер определено ще играе на Уимбълдън."

Източник: GoTennis.ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп не скри симпатиите си към Джокович: Новак е пример за всички нас Мирела Николова
Теми:  
wta | интервю | новак джокович | роджър федерер | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook