Индиън Уелс: Двама бивши финалисти напуснаха надпреварата още в първия ден

от в 03:23 на 09.03.2023
Калоян Соколов

Мастърс надпреварата в Индиън Уелс стартира преди броени часове, а вече имаме първите големи имена, които приключиха своето участие. Ветеранът Джон Иснър винаги е бил сред най-опасните съперници, когато играе пред родна публика и може да се похвали с цели четири достигнати Мастърс финала в САЩ, както и спечелена титла в Маями. Индиън Уелс също е исторически много успешно място за бившия номер осем, който е подгласник в състезанието през 2012-та и също така е двукратен носител на трофея при каретата.

37-годишният тенисист обаче в момента е далеч от най-добрия си тенис и не беше особено изненадващо, че днес беше надигран от своя сънародник Брендън Накашима. Шампионът от Next Gen ATP Finals неутрализира по перфектен начин могъщия начален удар на опонента си, за да се наложи с крайното 7:6(6) 6:3 и във втория кръг ще срещне Даниил Медведев, чиято серия наброява 14 поредни победи.

Това обаче не е единственият отпаднал бивш финалист през днешния ден, защото пропадането на Николоз Басилашвили продължава с пълна сила. Наскоро грузинецът се раздели с мястото си в топ 100 за пръв път от седем години насам, а днес той записа пореден разочароващ резултат, отстъпвайки на Педро Качин с 5:7 3:6. Южноамериканецът беше спечелил само една от последните си 12 срещи, но имаше щастието да се изправи срещу играч в дори по-лоша форма и закономерно надпреварата се раздели с подгласника от 2021-ва година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Индиън Уелс: Двама бивши финалисти напуснаха надпреварата още в първия ден Калоян Соколов
Теми:  
atp | джон иснър | индиън уелс | николоз басилашвили | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook