Интервюто на Григор Димитров след завръщането му

от в 16:29 на 25.08.2020
Анисия Стоева


След близо шест месеца на пълна изолация и липса на надпревари тази седмица стартира Western & Southern OpenГригор Димитров започна с победа в първи кръг срещу младия французин Уго Юмбер, надигравайки го категорично с 6:3, 6:4. Шампионът на W&S от 2017 даде интервю за TennisTV след победата си:

Григор, доста забързана подготовка ти се наложи да направиш, за да дойдеш тук и да започнеш веднага да печелиш. Как ти се стори първият ден?

- Да, беше много по-различно от всичко, което съм правил досега. Нямах абсолютно никакви очаквания. Пристигнах вчера, имах възможността да потренирам два пъти, да свикна с условията, да видя как се чувствам. Просто съм щастлив, че се върнах, че успях да вкарам няколко сервиса, няколко форхенда, въпреки факта, че няма публика. Много е приятно да си отново на корта, липсваше ми всичко това.

Как мислиш, че се отразява фактът, че няма публика, от гледна точка на мотивацията и вдъхновението?

- Да, това е малко неприятно. Липсват ми феновете, обичам ги. Мисля, че това е най-хубавата част особено когато спечелиш мача и искаш да благодариш на всички, а сега не можеш, затова просто прибираш ракетите в сака и си тръгваш. Но всички сме в една и съща ситуация и просто трябва да се възползваме максимално от това, което ни е предоставено. В момента се наслаждавам на всеки изминал ден - организаторите са свършили чудесна работа, наистина. На този етап просто излизаш на корта, сваляш маската и започваш да играеш.

григор

Все едно е изминала цяла вечност от полуфинала, който изигра в Акапулко. Показа добра форма в Мексико, печелил си и W&S Open. За какво се стремиш тази седмица?

- Искам просто да видя къде съм, ако трябва да бъда честен. Искам да видя как се чувства тялото ми, как се движа. Не съм се състезавал от много време, бях болен, наистина не знаех дали изобщо ще дойда в Щатите. Просто исках да положа усилие. Нищо добро не излиза, когато не си в зоната си на комфорт. Знаех, че няма да играя най-добрия си тенис, но чисто психически смятам, че има какво да дам. На първо време ще играя мач за мач, като ще се старая да изиграя възможно най-много двубои.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Интервюто на Григор Димитров след завръщането му Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook