Иванишевич: Сигурен съм, че Новак и Рафа ще задминат Роджър по титли от Шлема

от в 11:03 на 22.02.2021
Мирела Николова

Новак Джокович спечели своята девета титла на Откритото първенство на Австралия и затвърди позицията си на Краля на Мелбърн. Във финалния мач той смаза съпротивата на Даниил Медведев и закономерно вдигна 18-ти трофей от Големия шлем, с което се приближава само на 2 стъпки от своите вечни съперници - Роджър Федерер и Рафаел Надал. 

Треньорът на сърбина Горан Иванишевич смята, че е само въпрос на време Ноле и Рафа да изпреварят Маестрото по брой титли от Големия шлем.

"Това е страхотно. Номер 18. Сега истинското преследване започва. Надал със сигурност ще спечели още един Шлем, надявам се не повече", каза Иванишевич. "Кой знае? Те са невероятни. Демонстрират все по-добър тенис всеки път, когато си мислите, че вече им е отминало времето. Младата генерация идва, но Голямата тройка са една стъпка напред. Удивително е какво правят на корта. Впечатляващо е как се представят в големите мачове. Чакам Роджър да се завърне. Ще бъде интересно да видим какво ще се случи на Ролан Гарос и Уимбълдън."

Треньорът на Джокович коментира и представянето на подопечния си във финалния двубой:

"На финала Новак ме впечатли с всичко. Начинът, по който той остана спокоен от първата до последната точка, как направи всичко точно както обсъждахме преди мача, всички ключови фактори. Медведев по пътя към финала показа първокласна игра, може би играеше най-добрия тенис от всички участници в турнира. Той има солиден сервис и задържа високото си ниво през цялото време.

Джокович наистина се нуждаеше от тази победа. Някой отгоре ясно вижда цялата тази несправедливост спрямо Новак от пресата, от хората. След Откритото първенство на САЩ и жалкия финал на Ролан Гарос той преживя много, не беше лесно. След това дойде в Мелбърн, прекара 42 дни в карантина. И той се опита да помогне на играчите, но както винаги, всички веднага се нахвърлиха върху него. Няма кого друг да атакуваме, така че нека атакуваме Новак! Ако каже нещо, това е лошо. Ако не каже нищо, и това е лошо. Новак за пореден път показа какъв страхотен тенисист и човек е. Това е неговият турнир - точно както е Ролан Гарос за Рафа."

"Победата сега е още по-сладка заради всичко, които преживя. От нищото се случи тази контузия. Не беше за вярване. Честно казано, трудно ми е да осъзная, че седя тук с вас и общуваме, след като спечели титлата. Хората се съмняваха в травмата му, но той направи ядрено-магнитен резонанс след мача с Фриц и лекарят каза диагнозата си. Даде му избор. Истината е, че някой не може да се справи с болката, някой може, някой може да понесе повече болка, някой по-малко. Ключовите моменти за мен бяха сблъсъците с Раонич и Зверев. След това Новак ставаше все по-добър. Днес показа истинско майсторство, той никога не е губил финал на този корт, невероятно представяне"

"Все още не е ясно къде отново ще видим Ноле в игра, всичко зависи от това колко време отнеме възстановяването му", завърши Иванишевич.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иванишевич: Сигурен съм, че Новак и Рафа ще задминат Роджър по титли от Шлема Мирела Николова
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook