Изненади в Токио: Топ поставената и шампионката от Уимбълдън със загуби на старта

от в 14:17 на 21.09.2022
Мартин Петков

Сезонът на твърди кортове се превърна в абсолютно разочарование за Паула Бадоса, която спечели едва един от общо четири мача при участията си на US Open и WTA 1000 надпреварите в Торонто и Синсинати. Испанката разполагаше с три седмици, за да се подготви за началото на турнето в Азия, но изглежда това никакъв не ѝ се е отразило върху представянето и тя напусна още на старта състезанието в Токио, след като 19-годишната китайка Кинуен Женг се разправи с нея за малко над час игра - 6:3 6:2. По този начин световната номер 36 вече е част от четвъртфиналната фаза, където очаква една измежду Елизе Мертенс и Клеър Лиу.

Топ поставената демонстрира сериозните си умения при размените на висока скорост в началото на двубоя и закономерно на база видяното, реализира ранен пробив за 3:1. Оттам насетне обаче грешките от ракетата на Бадоса заваляха, което придружено с отсъствието на първия ѝ сервис се оказа пагубно за испанката, докато Женг взе максимума от създалата се ситуация и посредством пет поредни гейма на сметката си отмъкна откриващия сет.

При старта на втората част европейката под влияние на разочарованието така и не успяваше да прогресира в представянето, а в това време вдъхновената тийнейджърка без да излишни колебания оползтвори шанса си брейк и се доближи максимално до победата. Световната номер 4 постепенно нагледно се отчая и дори за секунда не застраши сервиса на съперничката, като за сметка на това дори за втори път предаде своя и азиатката триумфира с крайния успех.

В друг сблъсък по-рано през днешния ден в японската столица на корта наблюдавахме шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина, която се бори с това да преобърне множеството си провали, откакто завоюва титлата на най-стария тенис турнир. Казахстанката преди броени дни загуби на финала в Порторож и отпътува с Токио с надежда за силно представяне, ала плановете ѝ бързо бяха преустановени от отлично играещата на твърде кортове Людмила Самсонова, която спечели два трофея по време на американското турне, а днес взе и скалпа на победителката от Шлема - 6:2 6:4. За световната номер 30 предстои във втори кръг да срещне непредсказуемата Ксиню Уанг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненади в Токио: Топ поставената и шампионката от Уимбълдън със загуби на старта Мартин Петков
Теми:  
wta | елена рибакина | кинуен женг | людмила самсонова | паула бадоса | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook