Жребият в Марсилия: Григор стартира срещу аутсайдер; възможен е нов сблъсък с Хуркач

от в 13:59 на 18.02.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров играе най-добрия си тенис от много дълго време насам и напълно заслужено се класира за полуфиналите в Ротердам, където след броени часове ще излезе на корта срещу Даниил Медведев. Добрите новини за нас пък са свързани с това, че мачовете с участието на първата ни ракета ще продължат и през другата седмица, защото той е заявил участие на ATP 250 надпреварата в Марсилия, където за последно игра преди цели 12 години.

Българинът няма особено добри спомени от френския град, защото не е печелил нито един мач при двете си появи там, но тогава се намираше в самото начало на своята кариера и сега определено е способен да обърне тенденциите в своя полза. Григор ще бъде поставен под номер четири в основната схема, а преди броени минути организаторите изтеглиха жребия за състезанието, който беше сравнително благосконен към родния ни представител.

Димитров ще стартира кампанията си директно от втория кръг на надпреварата, където го очаква сблъсък с един измежду Елиас Имер (световен номер 163) и тенисист преминал през квалификациите. Единствената среща между нашия сънародник и шведа датира от 2013-та година, когато Гришо прави обрат срещу тогавашния 17-годишен състезател, с когото за известен период се подготвяха заедно в академията "Good to Great".

Първият сериозен тест за Григор се очаква да бъде в четвъртфиналите, защото там е възможно да се изправи срещу Марк-Андреа Хюслер, който е добре познат на тенис феновете у нас, след като спечели титлата на Sofia Open, но преди това швейцарецът ще трябва да премине през винаги непресказуемия Александър Бублик или някогашния подгласник от Мастърса в Париж - Филип Краинович.

Във фазата на полуфиналите пък е възможно да видим нов сблъсък между Григор Димитров и Хуберт Хуркач, а в същата секция от схемата са още Давид Гофен и талантливия швейцарски младок Лиендро Риедл, чиято серия достигна до 16 поредни победи в началото на януари.

Другата половина е не по-малка интересна, тъй като ще бъде оглавена от Яник Синер, за когото определено няма да бъде никак лесно да достигне до спора за трофея, имайки предвид наличието на имена от ранга на Алекс Де Минор, Стан Вавринка и Максим Креси в неговия поток.

Пълен жребий за турнира в Марсилия:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Марсилия: Григор стартира срещу аутсайдер; възможен е нов сблъсък с Хуркач Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | марсилия

Коментари





Следвайте ни в Facebook