Как да изберем червило според цвета на кожата

от в 10:00 на 28.08.2019
Мария Петрова

Жените притежават червило за почти всяка ситуация и момент от деня. Определено и вие имате поне едно червено, телесно, блестящо и матово в козметичния си арсенал. Изключително важно е да изберете правилния нюанс в зависимост от цвета на кожата, да носите този, който подчертава най-добрите и хармонични черти на лицето.

За да сте винаги зашеметяващи, много важно е да се доверите на доказани професионалисти в областта, като например L'Oreal Paris.

Ако сте начинаещи първо трябва да разберете кой е първичният нюанс на вашата кожа. Той може да е топъл или студен и е много лесно да го откриете. Най-напред проверете вените си. Ако изглеждат сини, тонът ви е студен, а ако са зелени, тогава е топъл. Затруднявате се да определите? Спокойно, има друг изпитан метод. Сложете си златно и сребърно бижу. Ако среброто съвпада с кожата ви по-добре от златото, тогава вашият цветотип е студен и обратно, ако златистият вариант изглежда по-подходящ, тогава сте с топъл. Можете също така да наблюдавате как получавате загар. Ако сте склонни да се изгаряте на слънце, тогава сте със студена кожа, а при получаване на равномерен златист тен, определено имате топъл нюанс.

И така, има няколко основни цвята, които кожата ви може да има: светъл, златист, маслинов или тъмен.

Червило за светла и златиста кожа

За жени със снежно бяла кожа препоръката ни е за червила в оранжево,телесно, розово или светло кафяво. За студена идеалният избор е червило с цвят лате, а за топлите тонове чудесни са нежната праскова или бледо розовото. За онези ситуации, в които се нуждаете от бляскав външен вид, ярко червени или тъмни нюанси са перфектни.

При златист тен, успешно може да носите цвят с богати оттенъци, което ще ви осигури забележителен вид. Бледо розовото придава допълнителна естествено красива нотка на цялата визия.

Червило за маслинова и тъмна кожа

Ако сте щастлив притежател на маслинов тен, препоръчително е да използвате червило с цвета на горските плодове, керемидено или лилаво. Компромиси са недопустими и всичко, което трябва да направите, е да разгледате роклята, която носите и лесно ще я комбинирате.

При тъмна кожа се опитайте да избягвате цветове като оранжево, розовo и някои пастелни цветове. Идеални са череша, рубин или кафяво. Тези нюанси перфектно допълват елегантна рокля и придават елемент на екстравагантност на жени с тъмна кожа.

Специалистите препоръчват плътни текстури за този сезон, но това не означава, че трябва да се откажете от гланца. Научете се да ги комбинирате и носите според вашите предпочитания. Една подробност, която не бива да пренебрегвате, е най-важният аспект - балансът и умереността в грима.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Как да изберем червило според цвета на кожата Мария Петрова
Теми:  
мода | стил

Коментари





Следвайте ни в Facebook