Какво спечели Цвети Пиронкова от US Open?

от в 12:14 на 15.09.2020
Диана Андреева


След като първата ни ракета при мъжете Григор Димитров отпадна още във втори кръг на US Open, погледите на всички български фенове на тениса се насочиха към Цветана Пиронкова - пловдивчанката, която не беше участвала в официален двубой от юли 2017-а насам.

Цвети беше попаднала изцяло под светлината на прожекторите и цяла България говореше за нейните успехи в Ню Йорк. Въпреки всичкото напрежение, тя показа на какво е способна и достигна до 1/4-финалната фаза на турнира, където отстъпи на бившата водачка в световната ранглиста - Серина Уилямс.

Но независимо от загубата, феновете бяха щастливи, защото Пиронкова не само че се завърна към професионалните турнири, тя изживя една приказка, която никой не очакваше да й се слчи.

Пиронкова

Освен парите от наградния фонд и точките за ранглистата, бившата ни първа ракета получи много повече. Цвети доказа на всички, че независимо от факта, че стана майка през 2018-а, то тя все още е способна да се съревновава с топ тенисистките в професионалния тенис и заложи много очаквания за в бъдеще, които всички ние силно се надяваме да оправдае.

Как седят нещата в числа?



  • Цвети спечели общо 425 хиляди щатски долара от участиета си на US Open

  • Записа първа победа от Уимбълдън 2017-а насам, когато във втори кръг отстъпи на Каролине Вожняцки

  • Надделя над състезателка от топ 20

  • Прибави към актива си 430 точки в официалната ранглиста на WTA


Пиронкова

Освен тези успехи, българката се сдоби с много нови фенове, което можем да забележим и от нейния Instagram акаунт - след участието й на американския турнир от Големия шлем, тя спечели 23.2 хиляди нови последователя.

Следващото участие на Цвети ще бъде в Париж на Ролан Гарос, като вчера стана ясно, че организаторите на надпреварата ще дадат покана за участие на  българката, за да може тя да се включи в основната схема на надпреварата.

Пиронкова

В историята на женския тенис има не един случай на състезателка, която след като става майка се завръща на корта и постига големи успехи. Дали това е и съдбата на Пиронкова и ще успее ли тя да зарадва цялата страна с нови постижения предстои да разберем.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какво спечели Цвети Пиронкова от US Open? Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook