Кербер взе сладък реванш от Серина и спечели титлата на Уимбълдън (видео)

от в 19:20 на 14.07.2018
Калоян Пламенов

Ангелик Кербер триумфира в Уимбълдън за първи път в своята кариера, след като на финала надви Серина Уилямс след 6:3, 6:3 за 1 час и 3 минути игра. Така германката си взе сладък реванш за финала през 2016 година, когато бе победена от Уилямс. С победата си Кербер спечели своя трети турнир от "Големия шлем", след като през 2016 година триуфира на Откритото първенство на Австралия и US Open.

Освен това тя е и първата германка от 22 години насам, която печели този турнир. За последно това стори Щефи Граф през 1996 година. Благодарение на триумфа си Кербер ще се изкачи до 4-ото място в световната ранглиста от понеделник. 

Това бе девети сблъсък между двете бивши лидерки в световната ранглиста и първи от две години насам. Победата е трета за германската състезателка в общите мачове срещу шест загуби от американката.

В първия сет Кербер проби още на старта и затвърди пробива си - 2:0. Серина успя да го върне и след серия от три поредни гейма на сметката си обърна резултата в геймовете. Кербер обаче проби отново за 4:3, а след това стигна и до нов пробив в последния девети гейм от първия сет.

Вторият сет започна равностойно и двете си взимаха подаванията, а германката стигна до пробив в шестия гейм и поведе с 4:2 в резултата, а до края двете си спечелиха подаванията.

Общо в мача Кербер допусна само пет непредизвикани грешки срещу 24 от своята съперничка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер взе сладък реванш от Серина и спечели титлата на Уимбълдън (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
ангелик кербер | открито първенство на великобритания | серина уилямс | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook