Кириос се извини: Не съм перфектен, визирах двойните стандарти

от в 10:13 на 29.08.2019
Георги Христов

Hик Кириос отново намери начин да привлече вниманието към себе си, вдигайки поредния си скандал. Този път това се случи при победата над Стив Джонсън в първия кръг в Ню Йорк. Австралиецът ликува след 6:3, 7:6(1), 6:4, но резултатът остана на заден план.

В средата на втория сет Кириос се скара на зрителка, която не можеше да намери мястото си на трибуните, а влезе в спор и със съдията на стола. съдията на стола, а в този момент Джонсън не издържа и също се включи в скандала: "Спри да се е**ваш, Ник! Ще играеш ли тенис или ще правиш л**няно шоу?". Това видимо подразни австралиеца, който обаче с играта си показа на противника си какво мисли за него.

След срещата пък Кириос обвини АТР в корупция, тъй като му слага "глупави" съдии на мачовете. Сега той е заплашен от наказание и в тази връзка австралиецът официално побърза да се извини.

"Искам да направя уточнения по коментарите си затова, че АТР е "корумпирана". Това беше лош избор на думи от моя страна. Исках да повдигна внимание върху това, което наричам "двойни стандарти", а не корупция.

"Знам, че поведението ми понякога е спорно и ме въвежда в проблемни ситуации. Често това е оправдано. В същото време при други хора в подобна ситуация и поведение, се случва често да не бъдат санкционирани. Това е проблемът за мен и продължава да бъде. Нека сме наясно - не съм перфектен, не претендирам затова и осъзнавам, че съм заслужил санкциите си понякога. Очаквам последователност и честност в това отношение, а към днешна дата не се случва.

"Имам пълна подкрепа от Крис Кермъд и затова исках да уточня своите думи около двойните стандарти," разясни Кириос.

Игра с награди: Познай мачовете от US Open и спечели тенис сак, раница или маратонки

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кириос се извини: Не съм перфектен, визирах двойните стандарти Георги Христов
Теми:  
ник кириос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook