Кириос вече е с шест победи над Голямата тройка, Надал с необичайни показатели

от в 19:12 на 28.02.2019
Георги Христов

Тази сутрин Рафаел Надал записа една от най-необичайните си загуби в кариерата. Той пропусна три мачбола и допусна Ник Кириос да го надиграе с 3:6, 7:6, 7:6 за три часа на корта в Акапулко.

В хода на мача Надал спечели десет точки повече и въпреки това не стигна до победата - 121 срещу 111 за австралиеца. Освен всичко Надал не загуби нито веднъж свой сервис гейм и така за първи път в кариерата си допуска поражение без да отстъпи подаването си. В същото време самият Рафа реализира едва 1 от 10 възможности за пробив.

Самият Кириос отново демонстрира колко е непредсказуем и опасен дори за най-добрите в света. Той вече има 12 мача срещу "Голямата тройка" - Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал, а в тях той е постигнал шест победи.

Ник води с 2:0 срещу Новак Джокович, а с Надал са си разменили по три победи. Единствено Роджър Федерер му води с 3:1.

"Кириос е играч, който е способен да печели титли от Големия шлем. Липсва му обаче нужното уважение към публиката, опонентите и него самия," коментира в тази връзка Рафа Надал.

Дотук най-доброто постижение на Кириос в турнирите от топ 4, е достигането му до четвъртфиналите на Уимбълдън 2014 и Australian Open 2015. В момента той е едва 64-и.

"Очевидно е, че трябва да работя по-здраво за в бъдеще в турнирите от Големия шлем. Съвсем различно е да играеш в три от пет сета. Рафа, Федерер и Новак са изключителни. Трябва да работя по-здраво и да съм дисциплиниран. Много съм доволен от последните два дни. Надявам се да продължа така," коментира Кириос.

Следващото препятствие пред Ник ще бъде Стан Вавринка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кириос вече е с шест победи над Голямата тройка, Надал с необичайни показатели Георги Христов
Теми:  
ник кириос | рафаел надал | рафаел надал - ник кириос | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис статистика | тенис турнир в акапулко

Коментари





Следвайте ни в Facebook