Кирьос: Федерер вече няма как да бъде най-велик; сега ще е уязвим дори на трева

от в 02:29 на 03.03.2022
Калоян Соколов

Постиженията на Голямата тройка в тениса са безбройно много и всеки неин член би могъл да претендира, че е най-великият играч в историята на спорта. През миналия сезон Новак Джокович спечели цели три "мейджър" титли, докато наскоро Рафаел Надал се поздрави с рекордна 21-ва титла от Големия шлем и двамата нагледно показаха как все още са далеч от евентуално окачване на ракетата, защото към момента имат всичко нужно, за да са в битката за всеки голям трофей.

Не така обаче стоят нещата за последния от представителите на триото, а именно Роджър Федерер. Швейцарецът се подложи на серия от интервенции в областта на коляното и почти не е играл състезателен тенис през последните две години, а датата му на завръщане все още не е ясна. Проблемите на Маестрото са на път да сложат преждевременен край на неговата дълголетна кариера, като неговият колега Ник Кирьос също се присъедини към недотам оптимистичните хипотези за бъдещето на 40-годишния ветеран в тениса и сподели следното мнение в собствения си подкаст:

"Роджър вече няма шанс да бъде посочен за най-велик в нашия спорт. Той изостава сериозно в преките двубои срещу основните си съперници, докато Надал определено може да бъде коронясан с въпросното прозвище, ако спечели 22-ри турнир от Шлема. Честно казано не виждам как Федерер би могъл да победи голяма част от другите момчета и ще е уязвим дори на трева" - завърши ексцентричният австралиец.

Източник: No Boundaries Podcast

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Федерер вече няма как да бъде най-велик; сега ще е уязвим дори на трева Калоян Соколов
Теми:  
atp | голяма тройка | интервюта | любопитно | Ник Кирьос | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook