Кирьос: Винаги се чувствам като част от топ 10; всички играчи знаят, че съм заплаха

от в 19:04 на 27.07.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос прави един от най-силните си сезони през 2022-ра година и напълно заслужено достигна до сблъсъка за титлата на Откритото първенство на Великобритания, където отстъпи на Новак Джокович в четири равностойни сета. След Уимбълдън той се отдаде на кратка почивка на Бахамите заедно със своята приятелка, като завръщането му на корта бе планирано да се случи през изминалата нощ на АТР 250 турнира в Атланта. Минути преди началото на откриващата си среща обаче австралиецът обяви, че се отказва от двубоя, и излезе на корта, за да се извини на публиката, обяснявайки, че причината за това му решение е контузия в коляното.

Следващите турнири в програмата на Кирьос са Мастърсите в Монреал и Синсинати, които ще предшестват участието му на Откритото първенство на САЩ. Понастоящем канберецът заема 47-ата позиция в световната ранглиста и най-вероятно няма да бъде сред поставените състезатели на US Open, какъвто бе случаят с него и на Уимбълдън. Това обаче по никакъв начин не изглежда да притеснява бившия №13, който заяви следното по темата:

"Ситуацията е била такава по време на цялата ми кариера. Всички тенисисти знаят, че независимо дали съм сред поставените, или не, то аз съм заплаха за тях и те не могат да контролират изцяло случващото се. Ако притежавам нужната увереност и играя добре, съперниците ми не са способни да направят особено много. Дори и да съм №60 в света, аз се чувствам така, сякаш винаги съм част от топ 10".

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Винаги се чувствам като част от топ 10; всички играчи знаят, че съм заплаха Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | us open 2022 | интервю | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook