Кирьос за загубата: Тялото ме болеше; дългата пауза на Хуркач ми повлия негативно

от в 15:32 на 13.08.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос се намираше в невероятна серия през последните месеци и бе спечелил 15 от последните си 16 срещи преди вчерашния ден, когато допусна трисетово поражение срещу Хуберт Хуркач в четвъртфиналната фаза на Мастърса в Синсинати. По време на целия двубой австралиецът не изглеждаше в оптимална физическа форма и на няколко пъти даваше сигнали, че изпитва болка. 

Изглежда, своето отражение за загубата, е дала и 10-минутната тоалетна пауза, която полякът използва между втория и третия сет, за да отиде до съблекалните и да се преоблече. Австралиецът се оплака от това на главния съдия, заявявайки как недоумява защо някой има нужда да си сменя дрехите, при положение че температурата на корта е 15 градуса. На пресконференцията си финалистът от Уимбълдън не отправи обвинения към опонента си за тези му действия, тъй като това е било напълно според правилата, но същевременно посочи продължителната почивка като една от причините за поражението си.

"Не се чувствах много добре днес. По време на загрявката преди мача усетих болка в коремните мускули и в коленете. Впоследствие загрях и проблемите отшумяха, но след пауза от 5-10 минути мускулите се охлаждат. Тялото ми се схвана и едва се движех. Въпреки всичко нямам право да се оплаквам, защото всичко беше в рамките на правилата. Бях сериозно притиснат след края на втория сет, но в крайна сметка не съм машина, аз съм човек. Опитах се да играя, колкото мога, ала всичко беше безчувствено", разказа Ник.

Той получи въпрос и дали съжалява, че победната му серия, в която влизаше и успех над действащия №1 Даниил Медведев, е приключила, на което австралиецът отговори категорично:

"Не ме интересува това, честно казано. Далеч съм от дома си в продължение на три месеца, далеч съм от майка ми, която е в болница, далеч съм от баща ми. И двамата не са в добро състояние в момента. Така че краят на победната ми серия никак не ме вълнува. Просто искам да направя така, че времето, прекарано далеч от семейството ми, да си заслужава. Не се интересувам от рекорди и подобни неща. Целта ми е да извлека максималното от пътуването си. Остават ми още два турнира - Мастърса в Синсинати и US Open, преди да се прибера вкъщи", допълни роденият в Канбера играч.

 

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос за загубата: Тялото ме болеше; дългата пауза на Хуркач ми повлия негативно Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | монреал | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook