Класика: Джокович и Надал ще спорят за титлата на Australian Open

от в 12:07 на 25.01.2019
Георги Христов

Новак Джокович достигна седмия си финал на Откритото първенство на Австралия - любимият му турнир от Големия шлем. Шесткратният шампион в Мелбърн се наложи с лекота над Люка Пуй с 6:0, 6:2, 6:2. Така в неделния финал предстои да видим класика между световните №1 и №2 в ранглистата - Джокович и Рафаел Надал.

Досега Джокович води с 27:25 в преките мачове между двамата. Само на Australian Open двамата имат една среща - през 2012 Джокович спечели финала с 3:2 сета в най-дългия финал от Шлема - 5 часа и 53 минути. Само в турнирите от Големия шлем Надал води с 9:5 и 4:3 във финали.

За Джокович това е най-успешният турнир от Големия шлем докато Надал има една титла - през 2009 и още три поредни загубени финала.

В момента Новак е в серия от две поредни титли в топ 4 турнирите като действащ шампион на Уимбълдън и US Open. Той не е печелил в Австралия от 2016 година, но независимо от развоя на мача, ще остане под №1 в световната ранглиста.

Само в турнирите от Големия шлем Джокович има 14 титли и 9 загубени финала, а Надал е със 17 титли и 7 загубени финала.

За Надал залогът ще е огромен, тъй като може да стане третият играч в Откритата ера на тениса от 1968 година, който печели по два пъти всички турнири от Големия шлем. Това са правили австралийците Род Лейвър и Рой Емерсън.

Голямата битка в неделя ще бъде от 10,30 часа българско време на "Род Лейвър Арина".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Класика: Джокович и Надал ще спорят за титлата на Australian Open Георги Христов
Теми:  
australian open | australian open новини | новак джокович | новак джокович - рафаел надал | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook