Кой е най-качественият мач през 2020 според ATP?

от в 09:38 на 02.12.2020
Диана Андреева

Докато има почивка между сезоните, от ATP вадят различни статистики и обобщават случилото се през годинатя. Днес официалният им уебсайт посочи мача, който е считан за най-добрият мъжки двубой на турнир от Шлема през 2020.

Победител в тази класация стана финалът на Откритото първенство на Австралия между Новак Джокович и Доминик Тийм, който завърши в полза на сърбина след петсетова драма. 

На второ място в тази класация е двубоят между Ник Кирьос и Карен Хачанов отново на Australian Open 2020, където австралиецът се наложи с 6:2 7:6(5) 6:7(6) 6:7(7) 7:7(8), а това бе и последната му победа за годината.

Третият сблъсък в статистиката е този между Роджър Федерер и Джон Милман на 1/16-финалите в Австралия, където Маестрото се нуждаеше от повече от четири часа, за да може най-накрая да се поздрави с успех.

На четвърто място е мачът между Борна Чорич и Стефанос Циципас на US Open, която макар и неочаквано за повечето хора, завърши в полза на хърватския тенисист.

Петата среща е тази между Корентин Муте и Лоренцо Джустино на Ролан Гарос, който се игра в два дни и продължи шест часа и една минута, като след цялото това време прекарано на корта, италианецът измъкни мача в своя полза.

Освен това според ATP други интригуващи двубои от Шлема бяха тези между Александър Зверев и Доминик Тийм на US Open, Стефанос Циципас - Новак Джокович Ролан Гарос, Рафаел Надал срещу Доминик Тийм Australian Open и Диего Шварцман - Доминик Тийм на Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кой е най-качественият мач през 2020 според ATP? Диана Андреева
Теми:  
australian open | доминик тийм | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook