Коко Гоф: Готова съм да се завърна на корта и да пътувам отново

от в 13:42 на 02.07.2020
Катерина Георгиева
Американската тийнейджърка Коко Гоф изрази нетърпението си да се завърне на корта. В интервю за BBC Sport младата тенис звезда разкри, че за нея не представлява проблем да играе без публика, тъй като е свикнала на такъв тип провеждане на надпреварите от многобройните си участия в юношески турнири.

Гоф

„Със сигурност ще ми бъде по-лесно. Участвам в Тура едва от 12 месеца, по този начин ще си припомня юношеските си години, когато на трибуните нямаше почти никакви хора освен родителите ми. Това ще бъде като завръщане у дома. Готова съм да се състезавам и да пътувам отново, харесвам пътешествията повече от стоенето вкъщи”.

Кори сподели, че в момента се опитва да се научи как да се справя с нестихващото около нея внимание, като следва съветите, получени от нейния модел за подражание Мишел Обама.

„Просто съм себе си, стремя се да не мисля за камерите около мен. Мишел Обама ми даде наистина ценен съвет. Тя е голямо вдъхновение за всеки не само защото беше Първата дама, а и защото продължава да се бори за правата на чернокожите жени”.

Coco Gauff meets 'inspiration' Michelle Obama

Американската тенис сензация разказа и за желанието си да служи за пример на братята си.

„Хъсът за победа е нещото, което ме мотивира, а също и братята ми – да им покажа, че са необходими много усилия, за да бъдеш успешен. Опитвам се бъда добър пример за тях. Всеки път, когато заминавам за турнир, ги питам какво искат да им донеса. От Австралия най-малкият ми брат, Камерън, ме помоли за медальон със зъб от акула, а по-големият, Коди, на 12, пожела да вземе 1% (или май бяха 10%) от наградата ми. От рано се вълнува от финанси, което никак не ми харесва!” – завърши тя с усмивка.

Coco Gauff, 15, wins first WTA title, beating former French Open ...

Коко Гоф е най-младата състезателка в топ 100 с най-висок ранкинг №49 на сингъл и №42 на двойки. Миналата година тя спечели първия си WTA турнир – Linz Open – едва 15-годишна, което я превърна в най-младата носителка на WTA титла от 2004 г. насам. Тийнейджърката прибави в актива си и две титли на двойки със своята сънародничка Кати Макнали.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Коко Гоф: Готова съм да се завърна на корта и да пътувам отново Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook