Кошмарен първи съперник за Григор на Аустрелиън Оупън; Джокович чака още в 3-ти кръг

от в 06:08 на 12.01.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров откри по-крайно оптимистичен начин настоящия сезон, след като изигра два отлични двубоя в груповата фаза на United Cup и макар в едната среща да беше надигран от Стефанос Циципас, то той показа, че може да бъде конкурентен на всеки един играч. Това даде сериозни надежди на първата ни ракета за силно участие на предстоящия Аустрелиън Оупън, където традиционно почти винаги се е представял най-силно спрямо останалите надпревари от Големия шлем и може да се похвали с достигане до полуфиналите, както и още пет класирания за втората седмица на състезанието.

Тази година обаче жребият на българина може спокойно да бъде определен като кошмарен, защото още в първи кръг го очаква сблъсък с винаги непредсказуемия Аслан Карацев, чиято мощ е способна да повали всеки един противник, когато руснакът е в оптимална кондиция. Световният номер 52 и Григор вече имат история помежду си на този турнир, след като Карацев спря първата ни ракета в четвъртфиналите през 2021-ва и това се явява удобна възможност за реванш.

При евентуален успех, то във втори кръг вариантите са тенисист, преминал през квалификациите, и Ласло Джере, който е в отлична форма и вчера надви световния номер три Каспър Рууд, за да се класира за четвъртфиналите на ATP 250 състезанието в Окланд. 

Нещата придобиват още по-кошмарен вид по-нататък, защото в трети кръг по всяка вероятност Димитров ще трябва да премери сили с деветкратния шампион Новак Джокович, когото е побеждавал само веднъж от общо десет срещи, а постигането на сензация срещу Ноле би могло да осигури осминафинален сблъсък на нашия сънародник с един измежду Алекс Де Минор и Пабло Кареньо Буста.

Григор попадна в най-долната четвъртина от схемата, където място още намериха състезатели от ранга на Холгер Руне, Ник Кирьос, Андрей Рубльов и Доминик Тийм, като последните двама ще се изправят един срещу друг още на старта.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кошмарен първи съперник за Григор на Аустрелиън Оупън; Джокович чака още в 3-ти кръг Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | григор димитров | жребий

Коментари





Следвайте ни в Facebook