Край на традицията с формулата за поставени на Уимбълдън!

от в 16:28 на 10.07.2020
Калоян Соколов
Уимбълдън винаги се е славел със своите традиици и те са останали почти непокътнати през годините. Само малко част от тях са: шампионът да открива надпреварата в първия ден, белите екипи, опашките за билети, както и обръщенито господин/госпожа към тенисистите при обяваването на резултата.



Надпреварата е известна и с различния си начин за определяне на поставените тенисисти в схемата. Това ставаше на база на формула, която е сбор между  ранглистата на играчите, както и спечелените им точки на трева през последните 2 сезона. Този принцип се използваше от 2002 година насам, ала явно организаторите са преосмислили позицията си.

Официалните лица, които са свързани с турнира, излязоха с отворено писмо, което гласи, че са променили мнението си относно тази особеност на третия турнир от Големия шлем. Те твърдят, че тази пауза им е дала нужното време да осъзнаят как спортът еволюира непрестанно през последните години и е време въпросното правило да отпадне.

https://twitter.com/MattRacquet/status/1281564344510226432?s=19

Така поставените ще бъда определяни само според класирането в официалното подреждане на играчите, както е на всеки друг турнир. Това вероятно ще доведе до одобрение у повечето тенисисти, защото те неведнъж са се оплаквали как въпросната формула омаловажава положения от тях труд в предходните месеци.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на традицията с формулата за поставени на Уимбълдън! Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook