Крейчикова: Тя беше истинско вдъхновение, много ми липсва

от в 20:40 на 12.06.2021
Петър Томов

Барбора Крейчикова стартира участието си на Откритото първенство на Франция като пълен аутсайдер, ала това вече е само един позабравен спомен, защото непоставената състезателка блесна с поредно вдъхновяващо представяне в Париж, гарантирайки си първа титла от Шлема на сингъл. След двубоя, чехкинята сподели, че е намерила вдъхновение в спомените си за Яна Новотна, шампионка от Уимбълдън 1998, която почина през 2017г. 

„Искам да благодаря на Мартина Навратилова и всички останали, на екипа ми, на треньора ми и на всички у дома“, сподели Крейчикова. „Трудно ми е да си събера думите. Не мога да повярвам, че спечелих турнир от Големия Шлем. Преминах през много тежък период когато Яна почина. Едни от последните й думи бяха 'просто се наслаждавай на играта и се опитай да спечелиш турнир от Шлема'.

„Сигурна съм, че успях защото тя ме гледа отгоре. Тя беше истинско вдъхновение. Много ми липсва и се надявам да е щастлива в момента“, завърши Барбора, за която предстои финал и в неделния ден когато заедно със сънародничката си Катерина Синякова ще се изправят срещу Ига Швьонтек и Бетани Матек-Сандс в битка за трофея при двойките на Ролан Гарос. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крейчикова: Тя беше истинско вдъхновение, много ми липсва Петър Томов
Теми:  
барбора крейчикова | интервю | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook