Късмет за Томова в Мелбърн: Стартира срещу тенисистка, която победи преди броени дни (жребий)

от в 07:05 на 11.01.2024
Мартин Петков

Остават броени дни до дългоочакваното начало на първия турнир от Големия шлем за годината, а именно Аустрелиън Оупън, където в надпреварата при дамите страната ни ще бъде представена единствено в лицето на първата ни ракета Виктория Томова. Българката към момента демонстрира страхотна форма в началото на новата година и намери място в четвъртфиналната фаза на WTA 250 турнира в Хобарт, което допълнително покачва надеждите за силна кампания в Мелбърн от страна на сънародничката ни, като по-рано тази нощ стана ясно и името на първата съперничка за Вики в "мейджър" надпреварата.

Късметът наглед най-после се усмихна и на софиянката за състезанията от Големия шлем, след като тя на старта ще се изправи срещу намиращата се по-назад от нея в световната ранглиста Кайла Дей, която съвсем наскоро надви в квалификациите в Хобарт, записвайки по този начин и дебютния си успех през 2024-та. Повторение на събитията и нова победа за Томова пък ще я класира за втория кръг в турнира, където вече ѝ предстои изпитание от съвсем различен ранг, в лицето на 19-ата поставена Елина Свитолина, която на старта се очаква да запише рутинен триумф срещу участващата посредством "уайлд кард" Тайла Престън.

Станем ли свидетели на сензационен триумф и място за българката в третия кръг на надпреварата, то там нея навярно ще я очаква номер 15 в схемата - Вероника Кудерметова, докато конкретната четвъртина бива предвождана от първата ракета на планетата Ига Швьонтек, с която било то Вики или някоя от изброените представителки на топ 20, по всяка вероятност ще се срещне на осминафиналите.

Пълния изглед на жребия за Australian Open при дамите можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Късмет за Томова в Мелбърн: Стартира срещу тенисистка, която победи преди броени дни (жребий) Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | бгтенис | вероника кудерметова | виктория томова | елина свитолина | жребий | ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook