Кузманов бе близо до обрат, но все пак напусна турнира в Майорка

от в 22:00 на 02.09.2021
Диана Андреева

Димитър Кузманов не се справи със съпротивата на Лукаш Лацко и се предаде в последователни сетове. Втората ракета на България претърпя неприятно поражение след 6:2 7:6(7) и така напусна турнира от сериите ATP Challenger, състоящ се в една от академиите на Рафаел Надал. В Майорка Мико демонстрира високо ниво на игра и победи Каспър Жук в откриващия си мач, ала днес силите му не достигнаха и след почти два часа, той се предаде.

През изминалата седмица Кузманов взе участие в квалификациите на US Open 2021. Мико замина за Ню Йорк в търсене на първа победа на турнир от Големия шлем в кариерата си, ала поне за този сезон това няма да се случи, тъй като именно това е последната мейджър надпревара за годината. Все пак Кузманов показва наистина високо ниво на игра през последните месеци и заслужено постепенно се изкачва в световната ранглиста, постоянно подобрявайки своите лични рекорди. 

Срещата не започна по мечтания начин за българския тенисист. Мико сервираше на високо ниво, ала отигрванията на неговия противник също не отстъпваха и това довеждаше до продължителни разигравания. В тях по-опитният на корта Лацко печелеше с лекота, а това му осигури солиден аванс от 4:1. Без никакви колебания световният номер 197 запази преднината си до самия край и откри общия резултат в своя полза.

Втората част бе далеч по-оспорвана. След почивката Кузманов продължи да бъде в ролята на догонващ и често губеше разиграванията след допускане на непредизвикани грешки, а това си отрази сериозно и на резултата. Нашето момче изоставаше с 1:4, когато изведнъж изцяло промени стратегияга си и започна постепенно да се завръща в резултата, докато в крайна сметка не изведе сета до тайбрек. Там Мико разполагаше многократно с възможности да възвърне паритетата в отделните части, ала всеки път напрежението надделяваше и в крайна сметка втората ни ракета се предаде. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов бе близо до обрат, но все пак напусна турнира в Майорка Диана Андреева
Теми:  
димитър кузманов | лукаш лацко | тенис турнир в майорка | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook