Кузманов надви деветия поставен и е на победа от основната схема на Уимбълдън!

от в 13:51 на 22.06.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов имаше само един изигран мач на трева до началото на 2022-ра, в който отстъпи на Мариус Копил в откриващия кръг на квалфикациите на Уимбълдън. Втората ни ракета обаче взе мерки, за да подобри представянето си на тази настилка и проведе едноседмична подготовка в Ливърпул, където спечели 20-тото издание на традиционния демонстративен турнир в британския град.

Изглежда българинът е взел правилното решение да отдели специално внимание върху тревната настилка, тъй като тренировките определено се отплащат, съдейко по тазгодишното представянето на Мико в третата "мейджър" надпревара през сезона. Кузманов откри кампанията си в пресявките с убедителен успех над местния представител Чарлз Брум, а днес проведе двубой на много високо ниво с деветия поставен Педро Качин, надделявайки над него с 6:4 3:6 6:4 и ще срещне Енцо Куако в директен спор за място в основната схема на най-престижното събитие в света на тениса.

Мачът стартира отлично за родния ни представител, след като неговият съперник срещаше сериозни трудности със задачата да неутрализира слайса му. Пловдивчанинът показваше нужната доза търпение в разиграванията, което се оказа ключово негово предимство и скоро нашият сънарнодик имаше пробив аванс на сметката си. Оттам насетне Кузманов се справяше отлично на собствен сервис, докато аржентинецът допускаше множество неточности в опитите си да бъде агресивен. Качин често беше подвеждан от обратния си удар, а Мико точно подбираше моментите за излизания към мрежата, където се справяше почти безупречно. В крайна сметка световният номер 118 така и не достигна до възможност за рибрейк и откриващият сет заслужено отиде в актива на втората ни ракета.

Българинът продължи да действа със завидно самочувствие в сервис геймовете си, само че по-високоранкираният състезател също повиши равнището си на начален удар и така получаваше удобни топки, които да завърши веднага с рутинен форхенд. Шансовете пред посрещащите на практика отсъстваха до средата на втората част, но точно тогава южноамериканецът взе медицински таймаут и впоследствие заигра най-добрия си тенис. Родният ни представител пък изпълни няколко колебливи подсечени бекхенда и се оказа изправен пред две точки за пробив, като съперникът му реализира втората от тях и съвсем скоро имахме паритет в общия резултат.

Решителният сет започна много трудно за нашия сънародник, защото му се наложи да отразя брейкболи във всяко едно от първите си две подавания, ала той се справи отлично с напрежението и поддържаше крехък аванс. Постепенно българинът намери ритъма си от линията за начален удар, за да изравни силите на корта и дочака своя момент в седмия гейм реализирайки ценен пробив за преднина от 5:3. Тогава обаче нервите на пловдивчанина не издържа, а Качин усети колебанията от другите страна на мрежата и не се поколеба да отмъкне сервиса на опонента. Кузманов по никакъв начин не се обезкуражи от обстоятелствата, тъй като отреагира със серия от великолепни ретури и заслужено се поздрави с една от най-сладките победи в своята кариера.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов надви деветия поставен и е на победа от основната схема на Уимбълдън! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бг тенис | димитър кузманов | Обзори | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook