Кузманов открива участието си на Уимбълдън срещу бивш финалист в София (жребий)

от в 18:40 на 20.06.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов вече дебютира в Големия шлем, след като взе участие в пресявките на Ролан Гарос, където отстъпи на старта срещу Уго Делиен. Сега втората ни ракета намери място в квалификациите на Уимбълдън, а жребият не беше никак благосклонен към родния ни представител, защото го противопостави на Мариус Копил.

Румънецът е известен на публиката у нас, тъй като е бивш финалист на надпреварата в София, като е достигал до номер 54 в световната класация. В момента Копил е чак 221-ви в ранглистата, ала остава изключително опасен съперника на трева, разполагайки с един от най-мощните сервиси в Тура. За класата на балканеца говорят и двете му скорошни победи над Кевин Андерсън и Танаси Кокинакис, които се чувстват най-комфортно точно върху тази настилка.

При евентуална победа Кузманов би могъл да срещне един измежду французина Антоан Хоанг (световен номер 151) и американеца Тайсон Квятковски (световен номер 222). За влизане в основната схема пък най-вероятен съперник на нашия сънародник се очертава да бъде Дамир Джумхур, който дори може да се похвали с три ATP титли на сметката си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов открива участието си на Уимбълдън срещу бивш финалист в София (жребий) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | димитър кузманов | жребий | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook